Κερδίστε 10% έκπτωση στην πρώτη σας παραγγελία με τον κωδικό WELCOME10

Δεν έχετε βάλει κανένα προϊόν στο wishlist
Δεν έχετε επιλέξει προϊόντα για σύγκριση.

Μενού

Home
Εταιρεία
Σχετικά με εμάς
Σημεία Πώλησης
Penny Price : Safety Data Sheets
PENNY PRICE Αρωματοθεραπεία
Aubrey Organics : Ο φυσικός ηγέτης
LOGONA
Προϊόντα
Κατηγορίες
LOGONA
Πρόσωπο
Σώμα
Vegetal Silica
Lavaerde
Daily Care
Ανδρική Σειρά
Βρεφική & Παιδική Σειρά
Σειρά Μαλλιών
Φυτικές Βαφές Μαλλιών
Στοματική Φροντίδα
Υποαλλεργική Σειρά
Αντιγηραντική Σειρά
Μακιγιάζ
Aubrey Organics
Sun Care
Natural Sun
Skin Care
Φροντίδα Προσώπου
Φροντίδα Μαλλιών
Μπάνιο & Spa
Body Spritzers
Κρέμες Σώματος
Αποσμητικά
Μακιγιάζ
Οργανικά Lip Balms
Βρεφική & Παιδική Φροντίδα
Ανδρική Φροντίδα
Φροντίδα Κατοικίδιων
Προϊόντα για Αθλητές
Φαρμακέιο
Προϊόντα Οικιακής Χρήσης
Penny Price
Yummy Mummy
Αιθέρια Έλαια
Μείγματα Αιθέριων Ελαίων
Ανθόνερα
Λάδια Σώματος Πολυτελείας
Λάδια Βάσης
Εγκυμοσύνη & Αιθέρια Έλαια
Προϊόντα Βάσης
Αντιμικροβιακή Σειρά
Αξεσουάρ
Ειδικά Αρωματοθεραπευτικά Προϊόντα
Χριστουγεννιάτικα Μείγματα με Αιθέρια Έλαια
Soluna
Σειρά Classic LUNASOL
Σειρά Children LUNASOL
Σειρά Flower Cream LUNASOL
Σειρά Flower Oil LUNASOL
Σύνθετα Μητρικά Βάματα SOLUNATE
Blessed Herbs
Aloe Vera
Eshop
Σύνδεση
Καλάθι
Wishlist
Παραλολούθηση Παραγγελίας
Σύγκριση Προϊόντων
Πιστοποιήσεις
BDIH
NaTrue
OKOTEST
BIO
ECO-CERT
VEGAN
FHT
ITEC
ORGANIC TRADE ASSOCIATION
IFPA
Συστατικά
Health Tips
Νέα
Επικοινωνία

Η Κλινική Αρωματοθεραπεία και η θέση της στην σύγχρονη θεραπευτική πραγματικότητα

Η Αρωματοθεραπεία είναι μια πανάρχαια επιστήμη που αγκαλιάζει τον άνθρωπο σε όλους τους τομείς& όλα τα επίπεδα με την χρήση αιθέριων ελαίων. Η λέξη «άρωμα» σημαίνει μυρωδιά και η λέξη «θεραπεία» σημαίνει αγωγή που έχει σχεδιαστεί για να θεραπεύσει. Η Κλινική Αρωματοθεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για πρόληψη, όσο και για θεραπεία σε μικρούς και μεγάλους. Η χρήση και η εφαρμογή αιθέριων ελαίων πρέπει να γίνεται από έμπειρο αρωματοθεραπευτή.

Η Κλινική Αρωματοθεραπεία και η θέση της στην σύγχρονη θεραπευτική πραγματικότητα.

Η Κλινική Αρωματοθεραπεία βασίζεται στην ιατροθεραπευτική εφαρμογή των αιθέριων ελαίων. Είναι κλάδος της φυσικής και εναλλακτικής ιατρικής. Στην Κλινική Αρωματοθεραπεία τα αιθέρια έλαια χρησιμοποιούνται στις πιο ποικίλες παθολογίες της γενικής ιατρικής. Τα αγνά αιθέρια ελαία επιτυγχάνουν τα ίδια αποτελέσματα με τα χημικά φάρμακα και μάλιστα όχι μόνο χωρίς παρενέργειες αλλά υποστηρίζοντας και ολόκληρο τον οργανισμό σε πολλαπλά επίπεδα. Τα αιθέρια έλαια περιέχουν ισάξιες δραστικές ουσίες με τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιεί η φαρμακολογία και βρίσκουν εφαρμογή σε όλους σχεδόν τους τομείς. Τα αγνά αιθέρια έλαια περιέχουν δραστικές ουσίες που μπορούν να δοσομετρηθούν με ακρίβεια. Γι να εκμεταλλευτούμε όλες τις δυνατότητες των αιθέριων ελαίων πρέπει να κατανοήσουμε την φύση των φυτών και να μην τα ταξινομούμε μόνον ανάλογα με τις δραστικές ουσίες.

Η Essentia Vitae είναι «σχολή δορυφόρος» της Ακαδημίας Penny Price και παρέχει στους σπουδαστές της πιστοποιημένο Δίπλωμα Κλινικής Αρωματοθεραπείας από την Penny Price Academy of Clinical Aromatherapy, ενώ πληρεί όλες τις προϋποθέσεις ένταξης των αποφοίτων της στον Διεθνή Οργανισμό Αρωματοθεραπευτών IFPA ( International Federation for Professional Aromatherapists).

Οι ακαδημίες της Penny Price εξαπλώνουν την γνώση της κλινικής αρωματοθεραπείας όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο και όλες είναι αναγνωρισμένες & πιστοποιημένες από τον IFPA.

Πλούσια βιβλιογραφία, γνώση, εμπειρία και τα πιο αγνά αιθέρια έλαια της φύσης είναι το στήριγμα των μαθητών στην επιστημονική κατάρτιση και και πρακτική εφαρμογή.

Η Essentia Vitae ιδρύθηκε από την Μαρία Ζώρζου, Αρωματοθεραπεύτρια και Αρωματολόγο στα πρότυπα της Ακαδημίας της Αγγλίας, αναγνωρίστηκε και πιστοποιήθηκε από τον IFPA από τον 1ο χρόνο λειτουργίας της. Η Μαρία Ζώρζου κατανοώντας την φύση των αιθέριων ελαίων, με πίστη στην θεραπευτική τους δύναμη και η αγάπη της για τον άνθρωπο δημιουργούν έναν ξεχωριστό κραδασμό και μια ιδιαίτερη δόνηση που μοιράζεται με τους μαθητές της.

Η Essentia Vitae διδάσκει στους μαθητές της :

-        Την επιστημονική γνώση της χημικής σύστασης και δράσης των αιθέριων ελαίων

-        Την γνώση της ψυχής των φυτών και μέσα από αυτή, επαφή του εκπαιδευόμενου με λεπτές ποιότητες και της δικής τους ψυχής

-        Ολιστική θεραπευτική προσέγγιση

Πρακτική εφαρμογή, ώστε ο εκπαιδευόμενος να αποφοιτεί έχοντας έχοντας ταυτόχρονα και την εμπειρία της χρήσης της Κλινικής Αρωματοθεραπείας.

Η εμπειρία της δράσης της χημικής σύστασης των αιθέριων ελαίων ( αλμεύδες – εστέρες – αιθέρες – κουμαρίνες – λακτόνες – μονοτερπένια – φαινόλες και πολλά άλλα ) είναι σημαντική και μας δίνει την γνώση να αναγνωρίσουμε την μοναδικότητα των αιθέριων ελαίων στην δράση τους. Ανακαλύπτουμε συνεχώς μέσα από την εμπειρία την πολυπλοκότητα των αιθέριων ελαίων και οι μαθητές βιώνουν επανειλημμένα την εμπειρία της χρήσης διαφορετικών αιθέριων ελαίων στην αντιμετώπιση ίδιων καταστάσεων από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Το πρόγραμμα Σπουδών στην Ακαδημία Κλινικής Αρωματοθεραπείας Essentia Vitae, αποτελείται από 5 ενότητες. Οι τέσσερις πρώτες είναι από 5 ημέρες η καθεμία ενώ η τελευταία είναι 4 ημερών, πλέον των σχετικών πρακτικών εφαρμογών και της μελέτης που απαιτούνται για την κάθε ενότητα. Η ελάχιστη περίοδος ολοκλήρωσης της Ακαδημίας της Κλινικής Αρωματοθεραπείας είναι οι 24 μήνες, ενώ ο μέγιστος χρόνος που ορίζεται από τον IFPA είναι οι 48 μήνες. Περεταίρω, υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης των μαθημάτων της Ακαδημίας, δια αλληλογραφίας, υποβοηθώντας πληθυσμούς επαρχιακών πόλεων-νησιών να συμμετάσχουν στην σύγχρονη εναλλακτική γνώση και να αποφοιτήσουν με πιστοποίηση και εμπειρία.

Οι απόφοιτοι της Ακαδημίας μπορούν να εργασθούν :

-         Σε δικούς τους χώρους

-        Σε ιδιωτικά θεραπευτήρια

-        Σε μαιευτήρια

-        Σε κλινικές και νοσοκομεία

-        Σε εναλλακτικούς χώρους υγείας

Επίσης, μπορούν οι ίδιοι, εάν οι ίδιοι το επιθυμούν, να δημιουργούν και να εμπορεύονται αρωματοθεραπευτικά προϊόντα βασισμένα όχι απαραίτητα σε υπάρχουσες συνταγές, αλλά δημιουργώντας και τις δικές τους συνταγές, σύμφωνα με το τι θέλουν να αντιμετωπίσουν.

Συνταγές και αρωματοθεραπευτικά προϊόντα αγάπης και επιστημονικής γνώσης για όλη την οικογένεια και για όλες τις ηλικίες. Από το βρέφος μέχρι τον παππού και την γιαγιά, η Κλινική Αρωματοθεραπεία μπορεί να προσφέρει και να ωφελήσει.

Στην Essentia Vitae θα βρείτε όλοι εσείς που επιθυμείτε την δική σας θέση στην σύγχρονη θεραπευτική πραγματικότητα.

Μπορείτε επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά: 210 3628805, 210 3629669

Ελάτε να μας συναντήσετε απο κοντά.

Διεύθυνση : Ιπποκράτους 2 (6ος όροφος) Αθήνα.