Κερδίστε 10% έκπτωση στην πρώτη σας παραγγελία με τον κωδικό WELCOME10

Δεν έχετε βάλει κανένα προϊόν στο wishlist
Δεν έχετε επιλέξει προϊόντα για σύγκριση.

Μενού

Home
Εταιρεία
Σχετικά με εμάς
Σημεία Πώλησης
Penny Price : Safety Data Sheets
PENNY PRICE Αρωματοθεραπεία
Aubrey Organics : Ο φυσικός ηγέτης
LOGONA
Προϊόντα
Κατηγορίες
LOGONA
Πρόσωπο
Σώμα
Vegetal Silica
Lavaerde
Daily Care
Ανδρική Σειρά
Βρεφική & Παιδική Σειρά
Σειρά Μαλλιών
Φυτικές Βαφές Μαλλιών
Στοματική Φροντίδα
Υποαλλεργική Σειρά
Αντιγηραντική Σειρά
Μακιγιάζ
Aubrey Organics
Sun Care
Natural Sun
Skin Care
Φροντίδα Προσώπου
Φροντίδα Μαλλιών
Μπάνιο & Spa
Body Spritzers
Κρέμες Σώματος
Αποσμητικά
Μακιγιάζ
Οργανικά Lip Balms
Βρεφική & Παιδική Φροντίδα
Ανδρική Φροντίδα
Φροντίδα Κατοικίδιων
Προϊόντα για Αθλητές
Φαρμακέιο
Προϊόντα Οικιακής Χρήσης
Penny Price
Yummy Mummy
Αιθέρια Έλαια
Μείγματα Αιθέριων Ελαίων
Ανθόνερα
Λάδια Σώματος Πολυτελείας
Λάδια Βάσης
Εγκυμοσύνη & Αιθέρια Έλαια
Προϊόντα Βάσης
Αντιμικροβιακή Σειρά
Αξεσουάρ
Ειδικά Αρωματοθεραπευτικά Προϊόντα
Χριστουγεννιάτικα Μείγματα με Αιθέρια Έλαια
Soluna
Σειρά Classic LUNASOL
Σειρά Children LUNASOL
Σειρά Flower Cream LUNASOL
Σειρά Flower Oil LUNASOL
Σύνθετα Μητρικά Βάματα SOLUNATE
Blessed Herbs
Aloe Vera
Eshop
Σύνδεση
Καλάθι
Wishlist
Παραλολούθηση Παραγγελίας
Σύγκριση Προϊόντων
Πιστοποιήσεις
BDIH
NaTrue
OKOTEST
BIO
ECO-CERT
VEGAN
FHT
ITEC
ORGANIC TRADE ASSOCIATION
IFPA
Συστατικά
Health Tips
Νέα
Επικοινωνία

Κλινική Αρωματοθεραπεία

"Αναζητώντας την ασφάλεια στην διάγνωση, αναζητώντας μια ιδιαίτερη θεραπεία, αναζητώντας ένα κλειδί για την κατανόηση της Φύσης και τις εκδηλώσεις της στον άνθρωπο, βρίσκουμε συνεχώς νέα ερεθίσματα, παλιές αλήθειες, νέες αμφιβολίες και, μερικές φορές ένα νέο δρόμο."

Η κλινική αρωματοθεραπεία βασίζεται στην ιατροθεραπευτική εφαρμογή των αιθέριων ελαίων. όλοι οι αρχαίοι πολιτισμοί χρησιμοποιούσαν τα αιθέρια έλαια για θεραπευτικούς σκοπούς. Η κληρονομιά που έχουμε από τους προγόνους μας σε πληροφοριακό υλικό αποδεικνύει ότι η εφαρμογή των αιθέριων ελαίων με στόχο την αναζήτηση της αιτίας της ασθένειας και όχι την αντιμετώπιση του συμπτώματος.

Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, ο Γάλλος Χημικός Rene Maurice Gattefosse έγραψε το πρώτο βιβλίο Αρωματοθεραπείας, καθιερώνοντας έτσι τον όρο και στην Ευρώπη. Ακολουθεί ο Γάλλος γιατρός Dr. Jean Valnet, ο οποίος χρησιμοποιούσε τα αιθέρια έλαια, όχι μόνο σαν αντιβακτηριακά, αλλά και για να θεραπεύει, όπως ο ίδιος υποστήριζε, και το συγγραφικό του έργο το αποδεικνύει. Ακολούθησαν πολλοί επιστήμονες, οι οποίοι εφάρμοσαν και διέδωσαν την κλινική αρωματοθεραπεία με επιτυχία και επίσης, υπάρχει πλούσιο συγγραφικό έργο σαν οδηγός για την ολιστική εφαρμογή των αιθέριων ελαίων.

Όλοι οι πρωτοπόροι ερευνητές και χρήστες των αιθέριων ελαίων συνέβαλαν αποτελεσματικά στην διάδοση της αρωματοθεραπείας και στην αναγνώριση της από την επιστημονική κοινότητα.

Σήμερα, η αρωματοθεραπεία θεωρείται κλάδος της φυσικής και εναλλακτικής ιατρικής. Επαγγελματικές αναγνωρισμένες σχολές κλινικής αρωματοθεραπείας διδάσκουν την επαγγελματική χρήση των αιθέριων ελαίων. Η εφαρμογή της γίνεται μέσω της όσφρησης ή μέσω της διαδερμικής οδού. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να ληφθούν και εσωτερικά με σκευάσματα όπως υπόθετα ή κάψουλες.

Στην κλινική αρωματοθεραπεία πρέπει να χρησιμοποιούνται 100% καθαρά και φυσικά αιθέρια έλαια. Η δράση των αιθέριων ελαίων και η επιτυχία της εφαρμογής τους εξαρτάται, κατά βάση, από την ποιότητα τους. Η σωστή επιλογή και χρήση τους δεν είναι εύκολη υπόθεση και πρέπει να γίνεται από εκπαιδευμένο και έμπειρο αρωματοθεραπευτή. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γνωρίζει κάποιος προκειμένου να επιλέξει τα κατάλληλα αιθέρια έλαια για την κάθε περίπτωση, καθώς το ίδιο το φυτό μπορεί να αναπτύξει διαφορετικές ιδιότητες ανάλογα με την περιοχή, τις κλιματολογικές συνθήκες, το υψόμετρο, κλπ. που αναπτύσσεται.

Η πολυπλοκότητα των αιθέριων ελαίων είναι μοναδική και η πολύπλευρη δράση τους αποδεδειγμένη. Επιτυγχάνουν τα ίδια αποτελέσματα με τα χημικά φάρμακα, χωρίς όμως τις παρενέργειες και τους εθισμούς των τελευταίων.

Η φύση μας χάρισε με τα αιθέρια έλαια έναν φίλο που θα υποστηρίξει τις διαπροσωπικές μας σχέσεις, την υγεία μας και την συνολική ευεξία μας. Ανάλογα με την επιλογή που θα κάνουμε, η δράση τους μπορεί να είναι αναζωογονητική, ηρεμιστική, διεγερτική. Υπάρχουν αιθέρια έλαια που ενισχύουν την διαίσθηση και τη δημιουργικότητα.

Οι ασθένειες προέρχονται πολλές φορές από διαταραχές των συναισθημάτων, από το άγχος, από την τοξίνωση του οργανισμού, από θλίψεις και καταπιεσμένο θυμό.

Στην κλινική αρωπατοθεραπεία κάθε ασθένεια είναι διαφορετική περίπτωση, αφού κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, και έχει διαπιστωθεί ότι η ίδια η ασθένεια σε κάθε άνθρωπο προέρχεται από διαφορετική αιτία. Στην κλινική αρωματοθεραπεία αντιμετωπίζονται και φροντίζονται οι άνθρωποι σε ψυχικό, πνευματικό και υλικό επίπεδο και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την υγεία και την ευεξία σε όλα τα επίπεδα. Απλή και πανάρχαια θεραπευτική, καθώς τα αιθέρια έλαια προσφέρουν κραδασμικό και ενεργειακό άγγιγμα, μεταφέροντας τον κραδασμό και την δόνηση του φυτού απ'όπου προέρχονται. Η χρήση των αιθέριων ελαίων στα αυτοάνοσα νοσήματα έχει άριστα αποτελέσματα. Επίσης ευτυχώς λοιμώξεις, μυκητιάσεις, φλεγμονές, γυναικολογικά προβλήματα, ψυχικές διαταραχές και πλήθος άλλων ασθενειών. Προχειρουργικά και μεταχειρουργικά τα αιθέρια έλαια μπορούν να υποστηρίξουν τον ασθενή, ενισχύοντας και ενδυναμώνοντας τόσο το υλικό όσο και το αιθερικό σώμα.

Τα αιθέρια έλαια είναι ιδιαίτερα ασφαλή , όταν η χρήση γίνεται με γνώση και σύνεση, για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, καθώς δεν έχουν παρενέργειες. Αναρωτιούνται πολλοί τα αιθέρια έλαια θεραπεύουν ή φροντίζουν ; Η Florence Nightingale είπε κάποτε " Η θεραπεία είναι στην φροντίδα".

Γράφει η Μαρία Ζώρζου, Κλινική Αρωματοθεραπεύτρια

Άρθρο από το περιοδικό Holistic Life